Kimske denkt er het hare van...

Win het kookboek van de Vegetarische slager!

vskookboek‘Wat slacht een vegetarische slager’? Hoor ik je denken. Nou.. geen dieren. Zelfs geen vegetarische dieren.

De Vegetarische slager heeft echter een scala aan vleesvervangers ontwikkeld, welke écht naar vlees smaken. Zelfs de textuur is bijna niet te onderscheiden.

Of je nu op zoek bent naar kipstukjes, gehakt, geruld gehakt, vis(!!), je kunt het zo gek niet bedenken of de Vegetarische slager heeft het in zijn assortiment!

Ik krijg vaak de vraag waarom ik vleesvervangers eet, als ik niet van vlees hou. Maar, dat zijn twee dingen. De smaak van vlees herinner ik mij doorgaans als goed, lekker. Maar het dierenleed wat daaraan kleeft, heeft ervoor gezorgd dat ik geen vlees meer eet.  Ik ben als het ware een vegetarische vleesliefhebber 🙂 Voor mij (en vele anderen) zijn vleesvervangers dus ideaal.

Nu heeft de Vegetarische slager een kookboek geschreven. Vegetarisch, uiteraard. Maar het grote verschil met andere vegetarische kookboeken is, dat in dit kookboek veel gebruik wordt gemaakt van vleesvervangers en dat is behoorlijk uniek.

Dit boek staat op mijn verlanglijstje, dat moge duidelijk zijn.

Nu komt het leuke: ik mag een kookboek weggeven! Wat moet je daarvoor doen?

Laat hieronder een leuke, grappige, ontroerende, lieve, verzin het zelf, reactie achter. Op 20 oktober om 20.00 uur zal ik de winnaar bekend maken.

Hop hop, waar wacht je op?

 

11 reacties

 • Anita H.

  Een “leuke, grappige, ontroerende, lieve, verzin het zelf, reactie” achterlaten? Ppppfff, ben ik niet zo goed in. Moet natuurlijk ook wel een beetje aansluiten op deze winactie. Misschien wel aardig om te vermelden: vorig jaar heb ik rond de kerst een pakket gewonnen waarmee ik een voorgerecht kon bereiden voor 4 personen (met recept). Een vegetarisch pakket waarin ook “Visvrije Tonynsalade” van deze Vegetarische slager zat. Ik heb alles voor mezelf gehouden en de ingrediënten afzonderlijk gebruikt. Die salade was de lekkerste “tonijnsalade” die ik ooit gehad heb. Ongelooflijk hoe de smaak en bite kunnen worden nagebootst.

 • Kimske

  Ik heb de visvarianten niet geproefd, daar hield ik vroeger al niet van, maar het verbaast me niets! Duurzaam en lekker… daarom is dit boek voor iedereen geschikt, vega of niet!

 • Anja

  In ons gezin zijn we een groot liefhebber van de spekblokjes van de vegaslager. En ik heb er meerdere vrienden/familie kennis mee laten maken, in mijn quiche Lorraine. Het leuke vind ik elke keer nog dat ze zeggen “Je proeft helemaal niet dat het geen vlees is”. Dan zeg ik Nee dat klopt maar het scheelt wel veel varkens als we allemaal wat vaker wat van de Vegaslager aten.

 • Marlou

  11 was ik toen ik besloot dat ik niet wilde dat dieren zouden moeten lijden voor mijn eetgenot. Een ingrijpende beslissing dat dagelijks grote invloed had op het gezinsleven. Elke dag kookte mijn moeder 2 potjes, eerst in de hoop dat het een bevlieging zou zijn, later om mij te steunen in mijn overtuiging. Ik zou kunnen schrijven over uit eten gaan in die tijd, 2 kaas soufflé met patat of een omelet met de groenten van de dag ervoor. Dan is het nu wel anders, super goede vervangers, mensen die mij vroeger aanvielen, veroordeelde of uitlachte die nu doen of ze t hebben uitgevonden. Maar toch, als ik denk aan een ontroerende gebeurtenis denk ik aan mijn moeder die nu, 31 jaar later, nog steeds 2 potjes kookt als ik bij haar kom eten.

 • Sus

  De slager keurde zijn eigen vlees en vond dat het niet meer kon; uit de tijd, onverantwoord & wreed. Verzint deze lekkerbek allemaal heerlijke hapjes die het vegetarische leven er echt leuker op maken! Zo blij blij met deze Kunst(vlees) stukjes! Zou graag leren wat ik er allemaal nog meer mee kan 😉

 • Barbara Rudz

  Er was eens het sprookje van van de vega slager. Hij maakt vleesch van plantjes, geen dier voor geslacht. Zo goed was t sprookje dat mn lief (al langer vegetariër dan vleesch-eter) het teveel vinden lijken op…. Vlees! Voor hem geen vega-slager meer.

 • Janey

  Wauw dit boek is zo mooi! En de producten van de vegetarische slager zo lekker! Erg benieuwd of ik hiermee vriendlief de vegetarische streep over getrokken krijg…

 • Marit

  Als ik dit kookboek zou winnen, kan ik voor mijn beide dochters die vegetarier zijn echt lekker koken! Wauw, dat zou gaaf zijn.

 • Tina

  I came to your Win het kookboek van de Vegetarische slager! | page and noticed you could have a lot more hits. I have found that the key to running a popular website is making sure the visitors you are getting are interested in your subject matter. There is a company that you can get visitors from and they let you try the service for free. I managed to get over 300 targeted visitors to day to my site. {Check it out here:|Visit them http://bysb.eu/4rq9