Kimske denkt er het hare van...

Qualitytime, met kinderen.. hoe??

Wie bent u?

Vroeg ik een maand of drie geleden aan de naakte man in mijn badkamer. De man keek geschrokken naar mij en hield zijn hand voor zijn edele delen. ‘Ik eh… pardon. Ik wist niet… ik bedoel.. ik dacht…. dat dit mijn huis was?!’

Ineens herkende ik hem, het was mijn lief!

Bovenstaande is gelukkig zwaar overdreven, maar dat het hebben van kinderen nou niet direct een sausje ‘qualitytime’ over je huwelijk is, kunnen de meeste stellen beamen. Afgezien mensen met perfecte kinderen en een perfect leven natuurlijk. Want daar is alles eh… perfect.

Qualitytime..hoe?

Lief en ik hebben al sinds we samen zijn een aantal ongeschreven ‘regels’

  • we eten zeker 6x per week aan tafel zonder telefoons
  • we drinken samen een kop koffie of thee
  • elke avond nemen we tijd voor elkaar. Met een glaasje wijn of fris en wat lekkers spreken we de dag door
  • we gaan tegelijk naar bed. Als de één een keer moe is, gaat de ander mee, als het even kan. Ziek zijn is een uitzondering

Dit zijn overigens geen ‘regels’ wat ooit eenzijdig afgesproken is. Dit is zo gegroeid en daar hechten we waarde aan. We zijn allebei beteuterd als we niet samen even lekker gezeten hebben.

Na het krijgen van kinderen proberen we bovenstaande vol te houden en dat lukt aardig. Maar toch is het rennen en vliegen geblazen. Natuurlijk hebben we weleens een oppas en gaan we samen uit eten, maar zeker niet maandelijks.

Sinds kort hebben we besloten dat de kinderen op zaterdag eerder eten dan wij. Normaal eten we gezamenlijk, maar op zaterdag niet. Op zaterdag gaan de kinderen een half uurtje eerder naar bed en eten wij samen, net als vroeger, soep met brood voor de tv. Heerlijk kneuterig en… wat een rust! De hele zaterdagavond is hier een klein feestje, elke week weer. Gebakje, stokbroodje, Franse kaasjes…Dit is zo ontstaan toen we elkaar net kenden en we heel blij waren met elkaar en het weekend. Waarom dit niet zo houden?

wpid-20150117_210741-240x320.jpg
Gelukkig is mijn lief heel attent

 

 

 

Merken jullie het ook? Dat je uit elkaar groeit als je niet oppast? Wat doen jullie aan qualitytime? Ik lees het graag in de comments

 

3 reacties

  • Maaike

    Fijn om te horen dat jullie echt tijd voor elkaar maken. Zolang de kinderen nog jong zijn kun je ze een half uurtje eerder naar bed doen. Ik heb een puber van 16 en die wil echt niet om 20 uur naar bed. Dus voor mij geen avonden meer alleen.
    Maar ook hier wordt er 6 dagen in de week aan tafel gegeten (ontbijt en avondeten) en 1 dag voor de tv. Ik lees jongste (10) nog regelmatig voor, we doen samen spelletjes. Oudste helpt regelmatig met eten koken, wat ik erg gezellig vind.